dinsdag 30 mei 2023

Etappe 8: van Vallendar naar Niederlahnstein (21,6 km) [Rheinsteig]

Wat een luxe om gewoon vanaf de voordeur te kunnen vertrekken. We verkennen een nieuwe stukje van Vallendar met zijn vakwerkhuisjes.


Via kleine wegeltjes navigeer de Rheinsteig door Vallendar. Na een religieus centrum kiest de Rheinsteig voor het rustige dal van de Wambach. Twee reeën schrikken op uit hun ochtendroutine en vluchten weg. We klimmen het dal uit en gaan voorbij een openluchtzwembad en sportvelden. Even maken we een zijsprong naar wat volgens de kaart een uitzichtpunt zou moeten zijn, maar er staan te veel bomen. In Urdar wandelen we door een op de Rheinsteig zeldzaam stukje woonwijk tot in het “Festungspark” bovenop het fort van Ehrenbreitstein. Vanop een platform hebben we een mooi zicht op de samenvloeiing van Rijn en Moezel.

Via een avontuurlijke weg dalen we af langs en door het fort tot aan de oever van de Rijn.

We picknicken op een bank en kijken naar de voorbijvarende boten. Langs de oever vorderen de kilometers goed. We kijken nog even achterom naar de indrukwekkende Festung Ehrenbreitstein.

Aan Pfaffendorf verlaten we de Rijn. Via het diep ingesneden Bienhorntal winnen we gestaag hoogte en kruisen bijna ongemerkt enkele drukke wegen. Het traject gaat voornamelijk door bos met hier en daar een veld.

Bij de Lichter Kopf maken we even tijd voor een geocache nabij een (helaas) voormalige uitkijktoren.  We dalen af richting Niederlahnstein, maar dan verandert de Rheinsteig van gedacht en keert om richting de Ruppertsklamm. De markering leidt ons over een steile kam tot op de brede panoramaweg naar de noordelijke ingang. Na een korte pauze duiken we deze prachtige kloof in. Het is een uitdagend pad waarbij de waterdichtheid van onze wandelschoenen op de proef wordt gesteld.


Eens beneden haasten we ons richting het station van Niederlahnstein en halen nog net de trein van 17:04.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten