maandag 29 mei 2023

Etappe 7: van Heimbach naar Vallendar (17,5 km) [Rheinsteig]

Om 08:14 nemen we de trein van Vallendar naar Engers. €4,20 pp voor een treinritje van nog geen 3 minuten vind ik wat aan de hoge kant, maar het helpt ons wel om zo in één keer tot aan ons verblijf in Vallendar te wandelen. We nemen de aanlooproute tot in Heimbach en na een lange straat pikken we terug aan bij de Rheinsteig. Aan de eerste Schützhütte nemen we een korte pauze. De route volgt de rand van het bos. Bij de lokale dierentuin is het erg druk. We piepen even door het hek naar binnen en zien struisvogels, een kangoeroe en een pinguin of was het het nu een pelikaan?! Wat verderop staat een grote kudde luid blatende schapen die ons zo afleiden dat we bijna fout liepen.

We volgen verder de bosrand tot in Sayn. De vlindertuin slaan we over en het kasteel voldoet helaas niet aan de hoge verwachtingen. Dan maar naar boven naar de Burg Sayn ruïne waar we getrakteerd worden op een nieuw uitzicht over Neuwied.

De Rheinsteig kiest enkele bospaden. In de schuilhut bij Oskarhöhe verorberen we ons middagmaal. Met een zig-zag dalen we af naar het dal, gaan onder een viaduct van een voormalige spoorweg door en klimmen meteen via een nieuwe zig-zag terug naar boven.

Het is een aangename klim, nooit te steil en geeft ons een berg (wandel)ervaring. Eenmaal boven ontdekken we een nieuwe Romeinse limestoren…

... en een prachtig uitzicht waar de Rhein goed zien liggen (dat was even geleden).


Na al het bos volgt een traject door de velden. We maken kennis met een paard dat schrik heeft van fietsen (en wij hierdoor van het paard). Een iets minder interessant traject leidt ons uiteindelijk naar een panoramisch uitzicht vanop het terras van taverne Wüstenhof.


Wat nog rest is de afdaling naar Vallendar met zijn mooie vakwerkhuizen...


… en we zijn terug bij ons verblijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten