zondag 28 mei 2023

Etappe 6: van Altwied naar Heimbach (16,7 km) [Rheinsteig]

Daar waar de stenen brug over de Wied de beboste helling verbindt met het dorp Altwied, maken wij de brug naar een nieuwe wandelreis over de Rheinsteig. De ruïne trekt meteen onze aandacht…

... maar daar steekt de bewegwijzering van de Rheinsteig een stokje voor. Het pad duikt de bossen in, zodat de Burg Altwied snel uit ons gezichtsveld verdwijnt. Het is meteen een mooi, smal bergachtig pad dat overgaat in een brede weg vlakbij een draaiende watermolen. We volgen het riviertje Laubach stroomopwaarts en maken even een zijsprong naar de prachtige Laubach waterval. Wat mij betreft de mooiste plek van deze etappe.

 
Vervolgens klimt de Rheinsteig gestaag naar het dorp Rengsdorf, dat baadt in de zon. Onze klim wordt beloond met een weids uitzicht over de streek. Daarna loopt het pad over de Römergraben, een middeleeuwse versterkte grensovergang waar vandaag niet meer dan de naam lijkt van over te blijven. Via een parkje en een kapel verlaten we het dorp en we passeren een openluchtzwembad. De Nonnenley, een schuilhut die uitkijkt over de beboste heuvels, nodigt ons uit voor een picknick.


 
De Rheinsteig volgt lange tijd een licht dalend smal pad. We nemen even de tijd om een Limesturm, een gereconstrueerde Romeinse wachttoren, te bekijken.

 
We volgen nu een breder pad langs een drukke parkeerplaats en een manege. Gelukkig kiest de Rheinsteig wat verder een steil pad omhoog langs een Schutzhütte met enkele jolige Duitsers. We wandelen nog verder tot Heimbach. Onze eerste etappe zit er bijna op. Tijd om even uit te rusten.


Ter hoogte van de weg naar Heimbach keren we op onze stappen terug naar Oberbieber, waar onze auto geparkeerd staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten