zondag 13 maart 2016

Etappe 3: van Mollem naar Ternat (16,4 km) [Streek-GR Groene Gordel]

Geen betere remedie om een zeer beperkte nachtrust te verteren, dan een goede wandeling (met daarna een goede nachtrust). Voor deze korte etappe vertrekken Rien en ik pas na de middag, nadat de trein van Leuven via overstap in Brussel ons terug heeft afgezet bij het station van Mollem. We pikken terug aan bij de rood-witte tekens die meteen een veldweg inslaan. Onderweg zien we een ree het veld oversteken en is er een niet-aangelijnde hond die per se weer tegen mij goeiedag moet komen zeggen terwijl Rien weer strijk gaat. We picknicken op een bank in de zon terwijl er enkele cowboys voorbijkomen (let ook op Rien’s coole hoedje).


Na het gehucht Mazenzele, wandelen we door het Kravaalbos. Nog geen bloementapijt hier, maar al wel enkele sneeuwklokjes in de berm. Het is even behelpen op een modderig stukje.


Via een mooie stijgende veldweg verlaten we het bos.


Na enkele veldwegen, komen we dichtbij het kasteel Nieuwermolen. De kasteelheer inspecteert de veldweggetjes van zijn domein vanuit zijn auto. Via een kleine stukje bos en een veld met eenzame ruiter, bereiken we een asfaltweg over de E-40.


Na een tunnel onder de spoorweg, staan we aan de kerk van Ternat. Van hieruit is het nog een klein stukje tot aan het station, waar we perfect getimed de trein via Brussel terug naar Leuven nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten