dinsdag 17 mei 2016

Etappe 4: van Ternat naar Halle (33,0 km) [Streek-GR Groene gordel]

Vandaag een langere etappe op de Streek-GR Groene gordel als fysieke voorbereiding (voor Rien) en mentale voorbereiding (voor mij) op de dodentocht. We nemen vanuit Leuven via Brussel de trein naar Ternat en sluiten algauw aan bij de gekende geel-rode tekens. Het traject volgt enkele mooie veldwegen...

... goed begroeid dankzij de rijkelijke voorjaarsregens.


De streek-GR valt samen met de GR512 vanaf Sint-Martens-Lennik tot een kleine 3 kilometer voor Halle. Dit stuk wandelde ik reeds 4 jaar geleden in 2012, zij het in de andere richting. Geen zonde om dit mooi stuk GR512 te herwandelen. Het boerenpaard op de markt van Sint-Martens-Lennik is nog niet gaan lopen.


Op een bank langs de voormalige buurtspoorweg die de twee Lenniks met elkaar verbind, verorberen we ons middagmaal. De GR verlaat de bebouwing via een kerkwegel en trekt terug het veld in.


We komen voorbij het bekende kasteel van Gaasbeek. Toch wel wat toeristen hier op deze mooie dag. Na een toer rond het kasteel gaan we verder. Zonder pannenkoeken.


Bij Sint-Laureins-Berchem neemt de streek-GR even een andere weg dan de GR512 en lopen we langs het kerkje van Oudenaken.


In Sint-Pieters-Leeuw ontdek ik nog een nieuw stukje langs het kasteel Coloma en een schuttersgilde.


Van ver zien we de indrukwekkend hoge VRT zendmast staan. 


In de schaduw van deze betonnen toren ligt het gehucht Mekingen waar we een stop houden in het oude dorpscafé "In de oude smis" om wat bij te tanken.


Nog enkele warme grindwegen...


... en we komen aan in Halle.


Ondanks een grotendeels herbruikt traject van de GR512 toch enkele nieuwe plaatsen ontdekt. Einde van een geslaagde etappe. Nu die verdachte man met het vissershoedje nog afschudden aan Leuven.

1 opmerking:

  1. Ook al is het niet gemakkelijk om jou een pannenkoek te trakteren, het blijft een plezier om met jou de GR te wandelen! En ik weiger mijn vissershoedje op te geven,
    vanwege wat negatieve media aandacht... Ps. Lunch voor zondag is gereserveerd ;-).

    BeantwoordenVerwijderen