donderdag 1 juni 2023

Etappe 10: van Osterspai naar Kestert (17,0 km) [Rheinsteig]

Vanaf het station van Osterspai is het slechts 500m aanloop naar de Rheinsteig, plus enkele hoogtemeters. Gelukkig kunnen we afkoelen in de schaduw van het bos. Al snel bereiken we Filsen en kruisen de lokale kersenwandeling. In de nu al hete zon, klimmen we naar de Filsener Ley met een prachtig zicht op de Rijn met zijn vele boten.

Het eerste Rijnzicht van vele. We banen ons een weg door stevige begroeiing. Links hooit een boer zijn veld. Rechts volgt het ene na het andere prachtige uitzicht over de Rijn. De gids schrijft dat wie “bis jetzt noch zu wenige Fotos vom Rhein geschossen hat” slecht 100m van het pad nog wat extra foto’s kan maken vanaf de Rosenley. Bij deze.

De tekens leiden ons door het bos, voorbij een mooie boshut. Aan het kruising van wegen zetten we ons neer voor de picknick. Aan Wilhemshöhe krijgen we een eerste zicht op Burg Sterrenburg en Burg Liebenstein. Verderop waarschuwt een bord ons dat er even geen bewegwijzering is en we een veld recht moeten doorsteken. Zo gezegd zo gedaan en bij de eerste bomen vinden we de tekens terug. De wegmarkering van de Rheinsteig is uitstekend. Een volgend prachtig uitzichtpunt volgt al snel.

We dalen af. De trap van het laatste stuk is in onbruik geraakt, maar een gemarkeerd alternatief brengt ons veilig aan de voet van Burg Sterrenberg. We gaan even binnen om te verkennen. De toegangsdeur tot de donjon is helaas gesloten. Aan Burg Liebenstein wat hoogtemeters verderop is nog minder te zien. Vanop de heuvelkam hebben we wederom een bijzonder mooi uitzicht.

De weg gaat over in een brede veldweg tot in het dorpje Lykershausen. We krijgen eens een ander uitzicht dan de Rijn.

Via een even brede en ietwat saaie weg laten we Lykershausen snel achter ons. De kilometers vorderen goed zo. En net als je denkt dat het niet meer kan, ontdekken we een nóg mooier uitzichtpunt vanop de Hindenburghöhe, maar genoeg panoroma’s voor deze blogpost. We dalen af naar Kestert en dankzij opnieuw een vlotte treinverbinding zijn we snel thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten