zondag 17 juli 2016

Etappe 5: van Halle naar Groenendaal (21,7 km) [Streek-GR Groene gordel]

Vandaag terug met Rien op stap voor de voorlaatste etappe van deze streek-GR. We stappen uit in het station van Halle en lopen aan het eerste GR-teken al de foute kant uit. Als je met twee wandelt loop je precies vaker fout dan alleen. Eens het juiste pad opgepikt, verlaten we al snel de laatste straten van Halle voor een klein stukje groen.


Het is een beetje een pechdag vandaag: ik raak onderweg m'n zakmes kwijt en de batterij van m'n fototoestel blijkt leeg, maar gelukkig is er dan nog de slimme telefoon die alles kan (maar niets echt goed).

Op weg naar Dworp volgt de GR een mooi pad naast de Steenputbeek. Wat verderop is dit pad echter afgesloten wegens "vallende takken".


Gezien het windstil is en ik graag het originele pad volg, stel ik voor om via de prikkeldraad van de wei rond het hek te gaan. Rien is niet meteen gewonnen voor dit idee. In het kader van zijn werk (Rien werkt bij een bank, red.) zal hij waarschijnlijk meer dan vertrouwd zijn met grijze zones en achterpoortjes, maar zo openlijk de regels overtreden zonder omweg via een postbusbedrijf voelt nog wat onwennig. Of misschien is het gewoon zijn panische angst voor prikkeldraad. Na wat peptalk is Rien toch te overtuigen. Zonder problemen raken we rond de omheining en bereiken we het andere uiteinde van het pad waar opnieuw een hek staat. Rien riskeert liever een natte broek dan nogmaals onder de prikkeldraad door te gaan. Met ware doodsverachting springt hij over de wilde stroming.



Na het overwinnen van deze Barrière bereiken we het gemeentehuis van Dworp. Rien gaat even de plaatstelijke patisserie binnen om terug op krachten te komen. Opnieuw neemt de GR een beek als leiddraad. Rien checkt even op zeldzame waterpokemons.


Via het water bereiken we de papiermolen van Herisem. Één van de mooiste plekjes langs dit stuk GR.


Even verder eten we in het veld onze boterhammen op en gaan dan weer verder. Ik glip even de "boiler room" van een leegstaand fabrieksgebouw langs de weg binnen.


Wat verder bereiken we de kerk van Alsemberg met zijn monumentale trap.


Na enkele minder interessante wegen bereiken we het zoniënwoud. We wandelen naar de Ganzenpootvijver.


Wat verder ligt het station van Groenendaal waar we net de trein missen. Dan maar een geocache doen in de buurt en even wachten op het perron. De volgende trein brengt ons terug naar Leuven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten